Ronde van Neede weer op programma

IMG_4539NEEDE – Het is een van de meest gevreesde, maar tegelijk ook een van de populairste rondjes op de wieler- en skeelerkalender. Die van de Ronde van Neede. Vrijdag 12 augustus wordt weer op het scherpst van de snede gestreden op het loodzware parcours dwars door het centrum van Neede. Met onder de deelnemers weer meerdere renners van de organiserende wielervereniging RTC De Stofwolk die favoriet zijn voor de eindzege. Voorzitter Marcel Meijer van De Stofwolk is blij dat de club er opnieuw in is geslaagd sponsoren voor dit jaarlijkse evenement te vinden. ,,Een heel groot aantal plaatselijke winkeliers en bedrijven, waar we erg blij mee zijn. En het is ook een goed teken dat het, in tijden waarin het steeds lasterig wordt om sponsors te strikken, gelukt twee hoofdsponsors aan ons evenement te verbinden: die van Multimate Bouwmarkten en van Niessink & Partners, accounts en adviseurs. De vertegenwoordigers van deze ondernemingen, respectievelijk Henri Brokers en Gerben Lammersen, zijn twee mensen die de wielersport een warm hart toedragen.”

Van de laatste edities wisten de Stofwolkers er de afgelopen jaren meerdere op hun naam te schrijven. Vorig jaar was het Atse ten Brinke die, deel uitmakend van een kopgroep, na een enerverende sprint zegevierde. ,,De concurrentie weet dat we als Stofwolk in de wielerronden die we zelf organiseren altijd extra gemotiveerd zijn”, aldus Marcel Meijer. ,,Ze houden ons daarom vanzelfsprekend extra in de gaten. Het maakt dan als organiserende vereniging extra lastig zo’n ronde te winnen, maar tegelijk is de voldoening des te groter als het lukt.”

De Stofwolk heeft sinds een aantal jaren een eigen skeelerafdeling en het is de tweede keer dat de skeeleraars deze avond hun eigen wedstrijd rijden. Daarbij is het rondje wat ingekort om voor extra spektakel te zorgen. De wedstrijd maakt deel uit van de zogenoemde Freewheel Inline Cup Oost.

Het is vooral de oplopende straat De Rapenburg die de wielrenners en skeeleraars traditioneel angst inboezemt. Voorzitter Marcel Meijer: ,,Als je er één keer tegenop moet, stelt het niets voor. Maar het wordt een ander verhaal als je dit aan hoge snelheid tientallen keren moet doen. Tegelijk maakt deze kuitenbijter deze ronde juist ook weer populair omdat het extra strijd oplevert.”

Er wordt gereden in meerdere categorieën. Om 17.00 uur vertrekken de deelnemers in de Sportklasse voor hun wedstrijd over vijftig kilometer met Stofwolker Bobby Mellendijk, vorig jaar nipt tweede, als een van de favorieten. Om 18.30 uur valt het startschot voor de amateurs die zeventig kilometer voor de kiezen krijgen. Hier behoren Needenaren Sebastiaan van der Linden en de broers Roy en Remco Nijkamp tot de kopmannen van De Stofwolk. Om 20.00 uur vertrekken de skeeleraars

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven