‘Spelen met muziek’ gaat weer van start

Excelsior EibergenEIBERGEN – Vanaf donderdag 1 september gaan bij muziekvereniging Excelsior in Eibergen de lessen van “Spelen met muziek” weer van start. “Spelen met muziek” is een  AMV-cursus (Algemene Muzikale Vorming) en een unieke en leuke kennismaking met muziek en alles wat er bij muziek maken komt kijken. De cursus is opgezet vanuit het oogpunt van een kind, waarbij enthousiasme het uitgangspunt is. Op deze manier is het voor kinderen leuk om met muziek bezig te gaan. Na het volgen van de cursus “Spelen met muziek” kunnen de kinderen volledig noten lezen en weten ze wat maten, ritmes en rusten zijn. Bij het leren bespelen van een instrument hebben deze kinderen dan een enorme voorsprong. De cursus duurt ca. 36 weken. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met het blazen, noten lezen en naar elkaar luisteren.

In de cursus wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten, zodat de kinderen een brede oriëntatie krijgen op hoe leuk muziek maken is. Ook maken de kinderen kennis met de ‘echte’ instrumenten uit het orkest. Hiervoor komt er gedurende het jaar telkens een muzikant vanuit het orkest met zijn of haar instrument langs. Na de presentatie kunnen de kinderen zelf proberen om op het instrument te spelen.
Daarnaast leren de kinderen wat hoog en laag, hard en zacht, lang en kort, snel en langzaam in de muziek betekenen. De cursus wordt continu aangepast aan het niveau van de groep.De cursus is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf groep 4 en 5. De lessen worden gegeven door Annemarie Westhuis. Annemarie is leerkracht in het basisonderwijs, heeft schoolmuziek gestudeerd aan het conservatorium en heeft ruime ervaring in het geven van muziekonderwijs aan kinderen. Op een enthousiaste manier laat ze kinderen kennismaken met muziek. “Spelen met muziek” wordt gegeven in de ruimte van muziekvereniging Excelsior in Kulturhus. De cursus begint op donderdag 1 september 2016 en zal duren tot eind juni 2017.
De eerste lesgroep start om 15.45 uur tot 16.30. Een eventuele tweede groep start om 16.30 uur tot 17.15 uur. Mogelijk dat deze tijden nog wat wijzigen.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met: Jeffrey Sigger • 0543 519 516  of  Louise Kemna • 0545 842 174 of mailen met: [email protected]. Online aanmelden kan ook via de site www.excelsioreibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven