Wielerwedstrijden Eibergen voor veteranen

EIBERGEN – Het mes snijdt aan meerdere kanten. Niet alleen kunnen wedstrijdrijders hun hart ophalen in deze doorgaans rustige periode van het seizoen, maar ook kunnen recreatieve toerfietsers eens nader kennismaken met het rijden van wedstrijden. Wielertrainer Freddie Dieperink van Forza, organisator van fietsreizen op Mallorca, en Joop Ribbers van wielervereniging De Stofwolk hebben de handen ineen geslagen voor een nazomercompetitie voor de zogeheten masters, gedurende drie zondagochtenden in september. Plaats van handeling: het vernieuwde wielerparcours op sportpark De Bijenkamp. ,,Behalve dat het een mooi parcours is, voorzien van een nieuwe gladde asfaltlaag, gaat het om een besloten circuit. Wat het veiliger maakt”, aldus Joop Ribbers.

De 66-jarige Ribbers loopt al tientallen jaren mee in de wielersport en behoort tot de veteranen. Of de masters, zoals ze in de wielersport heten. ,,Als veertigplusser ben je nog lang niet afgeschreven als wielrenner. Je geld ermee verdienen zal op deze leeftijd moeilijk worden, maar het plezier om te strijden om de eerste plaats is er niet minder om”, aldus zijn fietsmaat Freddie Dieperink.

Daarom pakt hij samen met Ribbers de handschoen op om een nazomercompetitie voor veteranen te organiseren. ,,Het wielerseizoen loopt weer ten einde en dan merk je dat het aantal wedstrijden in de maand september sterk terugloopt”, aldus Ribbers, voormalig wereldkampioen bij de veteranen. ,,Vandaar dat we op dit idee kwamen.”

De Forza nazomercompetitie bestaat uit drie wedstrijden die alle worden verreden op de wielerbaan van De Stofwolk. Op de zondagen 4, 11 en 18 september. Deelname is uitsluitend bedoeld voor veteranen, de zogenoemde masters vanaf veertig jaar. ,,Een wedstrijdlicentie is niet noodzakelijk, een zogeheten basislidmaatschap van de wielrenbond KNWU volstaat”, aldus Ribbers.

Er wordt iedere zondag één wedstrijd verreden, waarvan het startschot om 10.00 uur valt. De diverse leeftijdsklassen rijden tegelijk, waarbij er wordt gestreden in de categorieën veertig-, vijftig- en zestig-plus.

,,De competitie heeft naast het sportieve aspect ook nog een ander doel”, aldus Dieperink. ,,Deze regio kent namelijk veel snelle toerfietsers in deze leeftijdscategorie die geen wedstrijden rijden. Voor hen is dit een uitgelezen mogelijkheid om eens nader kennis te maken met de wedstrijdsport. Op een besloten circuit dus en op een laagdrempelige manier. Zo is een wedstrijdlicentie bij ons niet nodig. Mochten er voldoende dames, eveneens veertigplussers, mee willen doen, dan maken we voor hen een apart eindklassement met dezelfde geldprijzen.”

Voor meer informatie Freddie Dieperink (06-53555339) en/of Joop Ribbers (06-30028996)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven