Begroting Berkelland te zien via app

BORCULO – De begroting 2017 is klaar en gaat voor behandeling naar de gemeenteraad. De gemeente vindt het belangrijk dat de begroting voor iedereen makkelijk is in te zien. Daarom is begroting 2017 nu gemaakt in een speciale webapp. U kunt de app vinden via http://berkelland.begroting.pepperflow.nl of door te klikken op de button ‘Begrotingsapp 2017’ op onze website www.gemeenteberkelland.nl. De begroting 2017 is sluitend. De voorgenomen bezuinigingen liggen op koers en daardoor komt een sluitende meerjarenbegroting steeds meer in zicht.

De Ozb (onroerende zaakbelastingen) wordt niet verhoogd, anders dan met de inflatiecorrectie van 0,9%. Het rioolrecht stijgt met 3,85% en de afvalstoffenheffing met 7,25%. We hebben afgesproken dat het rioolrecht en de afvalstoffenheffing kostendekkend moeten zijn. De stijging van de afvalstoffenheffing komt na een aantal jaren waarin het tarief totaal met 30% is gedaald. De stijging is voor het grootste gedeelte het gevolg van nieuwe belasting op het verbranden van afval.

In de begroting 2017 is rekening gehouden met een aantal grote investeringen zoals de ontwikkeling van het Centrum Plan Eibergen en het Energie Uitvoeringsprogramma. De voorgenomen bezuinigingen worden gerealiseerd.

Het doel is om kort en krachtig inzicht te geven in de begroting aan de hand van drie vragen.
• Wat wil de gemeente bereiken?
• Wat gaat de gemeente daarvoor doen?
• Wat mag het kosten?

Op een eenvoudige en papierloze manier kunnen de korte begrotingsteksten per (ontwikkel)programma worden geraadpleegd. U ziet daarbij foto’s en u kunt doorklikken naar achterliggende beleidsstukken. Via de button Activiteiten kunt u de begroting filteren op Programma, Portefeuillehouder (wethouder of burgemeester) en Locatie (op welk gebied heeft het betrekking, bijvoorbeeld heel Berkelland of Neede, Eibergen, Haarlo enz.).

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven