Leerlingen gaan VVV handje helpen

NEEDE – Donderdag 15 september geeft wethouder Han Boer in de Innovatieruimte op het Onderwijsplein in Neede de aftrap voor een opmerkelijk onderwijsproject van Het Assink Lyceum. Leerlingen uit de derde klas van de nieuwe vmbo-beroepsrichting Dienstverlening en Producten (D&P) werken een maand lang aan een opdracht van de gemeente Berkelland en VVV Berkelland. Hun taak: ontwerp kant-en-klare toeristische en recreatieve arrangementen in de regio en bundel deze online. Op maandag 10 oktober presenteren en overhandigen de leerlingen de arrangementen.

Het project past in de lesmodule ‘Organiseren van een activiteit voor een opdrachtgever’. Niet kennis, maar vaardigheden staan centraal. Dat sluit aan bij de speerpunten van onderwijsvernieuwing in het vmbo. Leerlingen maken tijdens het project kennis met de beginselen van marketing en communicatie, maar ook met budgettering en met de toeristische sector in de regio. Ook onderzoeken de leerlingen waar in de regio nog kansen liggen op het gebied van recreatie voor hun eigen doelgroep (12 – 18 jarigen).

D&P is, net als het schoolgebouw aan de Parallelweg in Neede, nieuw. Lang niet alle vmbo-scholen bieden deze keuzerichting aan. De beroepsrichting bestaat uit vier profieldelen die in het derde jaar worden afgerond en een aantal keuzedelen in het vierde. De profieldelen zijn ‘organiseren van een activiteit’, ‘presenteren, promoten en verkopen vaneen product’, ‘maken en verbeteren van een product’ en ‘maken van een multimediaal product’ en zijn voor alle leerlingen gelijk. De keuzedelen in het vierde jaar variëren van sport, groen, economie en kunst en cultuur.

De vernieuwing van het vmbo heeft het doel de aansluiting naar het mbo beter te laten verlopen en de huidige leerling beter voor te bereiden op de toekomstige beroepsmarkt en maatschappij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven