Onderscheiding voor Ab Ooijman (72)

RUURLO – Burgemeester Joost van Oostrum reikte op donderdag 1 september aan Ab Ooijman (72 jaar) uit Ruurlo de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van  Oranje-Nassau’ uit. Dit gebeurde na afloop van de algemene ledenvergadering van Klootschietvereniging ’t Broek bij Café Restaurant De Duif  aan de Groenloseweg 57 in Ruurlo. De heer Ooijman was één van de initiatiefnemers van Klootschietvereniging ’t Broek.

Vanuit de Buurtvereniging Broek en Omstreken heeft de heer Ooijman in 1977 het initiatief genomen voor het oprichten van een klootschietvereniging in Ruurlo. Sindsdien is hij voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering op 1 september neemt hij afscheid. Naast het voorzitterschap hield hij zich vooral bezig met de aankoop en het onderhoud van het wedstrijdmateriaal, de promotie van de klootschietsport, het begeleiden van groepen mensen die een middagje willen klootschieten, het uitzetten van parkoersen en het verzorgen van lief- en leedcontacten. Daarnaast was hij kartrekker bij uiteenlopende initiatieven en evenementen. Ook was hij actief als jeugdleider.

Bijna 45 jaar actief
Voor Buurtvereniging Broek en Omstreken is hij bijna 45 jaar actief. Van 1971 tot 1991 als penningmeester, van 1991 tot 2005 als voorzitter en sinds 2005 als vrijwilliger. De activiteiten van de buurtvereniging beperken zich niet tot het jaarlijkse tweedaagse buurtfeest. In de periode dat de heer Ooijman bestuurlijk actief was, werden er veel activiteiten met spektakel in het leven geroepen.  Als vrijwilliger doet hij verschillende hand- en spandiensten en werkt hij mee aan het verspreiden van mailings en andere verenigingspublicaties.

Van bijzondere waarde
De inzet van de heer Ooijman was van bijzondere waarde.Zijn jarenlange inzet voor Buurtvereniging Broek en Omstreken en Klootschietvereniging ’t Broek beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Ooijman hiervoor de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven