Oud en jong gaan een nieuw project aan

basisschool De KeikampGEESTEREN – Midden oktober start Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek met het nieuwe project “Communicatie vroeger en nu”. Bij dit bijzondere project worden leerlingen van basisschool De Keikamp en senioren uit Geesteren samengebracht. Verbinding van de generaties is dit jaar een belangrijk onderwerp van de Kinderboekenweek. Het project “Communicatie vroeger en nu” sluit dan ook perfect aan bij het Kinderboekenweek-thema “Oma’s en opa’s, voor altijd jong!”. Op vrijdag 14 oktober start het project in dorpshuis De Zunnekamp. Na een korte inleiding vervaardigen senioren en leerlingen van groep 7 en 8 onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp kunstvoorwerpen die met communicatie te maken hebben. Op vrijdag 28 oktober en 4 november zijn de vervolgbijeenkomsten. De activiteiten vinden steeds plaats in dorpshuis De Zunnekamp van 13.00 tot 15.15 uur. Uiteindelijk worden de voorwerpen geëxposeerd in het dorpshuis en te koop aangeboden op de webshop van basisschool De Keikamp. De opbrengsten van de webshop zijn voor een goed doel.

Als tegenprestatie wil de school de senioren een module social media aanbieden. Senioren die mee willen doen aan het project kunnen zich aanmelden bij de school via telefoon, 0545 48 15 85 of e-mail, [email protected]. Graag uiterlijk dinsdag 11 oktober. Deelname is gratis.

Samenwerking tussen verschillende partners
Bij het project “Communicatie vroeger en nu” wordt samengewerkt door dorpshuis De Zunnekamp, basisschool De Keikamp, senioren uit Geesteren, Geesterens Belang en muziekvereniging Amicitia Geesteren. Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio.

Daarnaast is het verbinden van generaties en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven