Gratis museumdag bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo neemt op zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 17.00 uur deel aan de Gratis Museumdag van de provincie Gelderland. Het thema is dit jaar: ”Verleg je grenzen”, en dat doen we. De schijnbaar dode dingen, die herinneren aan een verleden waarin hard moest worden gewerkt, laten we weer zo veel mogelijk leven. Het ouderwetse speelgoed als hoepels, spring- en trektouwen, worden weer van stal gehaald. Kinderen kunnen er mee aan de slag evenals stelt- en zaklopen, balgooien. En er is een puzzelboekje met een speurtocht door het museum. Dit boekje is voor € 1,- te koop.

Als de puzzel goed wordt opgelost, krijg men een houten tol en een certificaat. Er worden poffertjes en pannekoeken op een houtkachel gebakken. Voor de Utrechtse tentwagen worden paarden ingespannen, waarmee men voor een kleine vergoeding een rondrit kan maken.

Zo lang de voorraad strekt zijn er voor de kinderen gratis bouwplaten om een vliegtuigje te kunnen maken. De toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven