Grote kleindierenshow in de Pickerhal

EIBERGEN – Kleindier vereniging Oost Achterhoek en Kanarie en Exotenvereniging De Berkel houden hun jaarlijkse tentoonstelling op 5 en 6 november in de Pickerhal aan de Kerkstraat 28, 7151 BW te Eibergen. De vogelvereniging laat 360 vogels zien hetgeen een record is ; kleurkanaries, postuurkanaries,  exoten, Europese cultuurvogels en  parkieten. De kleindierenvereniging toont een kleine 200 dieren, waaronder konijnen, cavia’s, hoenders, duiven en serama’s. Dit jaar is de tentoonstelling ook geopend voor leden van de buurverenigingen. Het bestuur heeft dit besloten vanwege de verplichte konijnenenting dit jaar voor alle kleindierenshows waardoor er mogelijk minder inzenders zouden kunnen zijn.

Op vrijdag 4 november a.s. worden de dieren/vogels van het afgelopen fok/kweek seizoen beoordeeld door de keurmeesters. Vrijdagavond is speciaal voor de leden de officiële opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Het publiek is van harte welkom op zaterdag 5 november van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 6 november van 10.00 tot 16.00 uur.  Voor de kinderen is er een heuse caviabaan waarmee leuke prijsjes te winnen zijn, een kleurplaten tafel, een knutselhoek waar je gratis een leuk konijntje kunt maken van een sok en een leuke prijsvraag in de hal bij de dieren.  Daarnaast is er een grote verloting met prachtige prijzen, met dank aan de Eibergse middenstand.

Enkele (jeugd)leden van KV Oost Achterhoek gaan de strijd met elkaar aan in een onderling wedstrijdje ‘Konijn-hop’. Het blijft bijzonder leuk om te zien hoe goed een konijn te trainen is en veel meer kan dan alleen maar in een hokje zitten.

De toegang bedraagt € 1,50 per persoon, kinderen tot 16 jaar gratis. Een catalogus kost € 1,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven