Op 23 oktober testrit nieuwe parcours

veldtochtEIBERGEN – Vorig jaar nog kon de traditionele veldtocht niet doorgaan omdat het hele wielerparcours op de schop werd genomen, de editie van zondag 23 oktober gebruikt De Stofwolk dan ook vooral om ‘open huis’ te houden. De deelnemers kunnen dan met eigen ogen het nieuwe clubhuis zien en bovendien het recent geopende atb-parcours inwijden. Dit parcours is overigens openbaar. Een heel jaar lang is er gewerkt aan het nieuwe wielercomplex van De Stofwolk. ,,Al sinds jaar en dag organiseren we in oktober onze veldtocht, maar vorig jaar ging juist rond die tijd de eerste schop de grond in voor renovatie van het complex”, vertelt Robbert van Veldhuizen, trainer van De Stofwolk. ,,Nu, exact een jaar later, zijn we trots op wat we hier hebben neergezet. Niet alleen een nieuw clubhuis, maar ook ons parcours is helemaal opgeknapt. Met een geasfalteerde baan, maar ook volop trainingsmogelijkheden voor zowel veldrijders als mountainbikers.”

De officiële opening heeft overigens pas volgend voorjaar plaats. ,,Heel bewust. Omdat er nog enkele bruggen over het parcours moeten worden gebouwd. Dat willen we eerst gereed hebben. Bovendien hebben we nog maar net vorige week de laatste hand gelegd aan het atb-parcours, dat overigens net buiten ons complex ligt en dat openbaar toegankelijk is.”

Dit mountainbikeparcours vormt nu de rode draad voor de nieuwste veldtocht. ,,Na de inschrijving in het clubhuis voert het eerste deel van de veldtocht over dit mountainbikeparcours. Het is slechts circa 1,2 kilometer lang, maar kent verrassend veel hoogtemeters waardoor je de hartslag flink op kunt jagen. Ideaal om intensief op te trainen.”

De deelnemers kunnen voor de veldtocht kiezen uit twee afstanden: 35 en 50 kilometer. De tocht voert onder meer door het Assinkbos en de Duitse grens. ,,Op sommige plekken rijden de deelnemers letterlijk met het ene been in Nederland en het andere been in Duitsland.”

De deelnemers komen uiteindelijk weer terug bij het clubhuis op sportpark De Bijenkamp. Maar niet nadat ze eerst nog een tweede keer het atb-parcours aandoen. ,,Het aardige is dus dat het openbaar is: mountainbikers uit de regio kunnen hier straks op ieder gewenst moment voor zichzelf trainen. En tijdens onze veldtocht kunnen ze alvast een eerste proef op de som nemen.”

Het wielercomplex van De Stofwolk is te vinden aan de Rietmolenseweg. Het startschot valt tussen 9 en 10 uur.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven