Spel- en sportinstuif voor beperkten

BORCULO – Spel en sport nemen een steeds belangrijker plaats in onze samenleving in. Om naar te kijken, maar vooral ook om er zelf actief aan deel te nemen.  We beleven daar plezier aan en we blijven er fit en energiek door.  Dat geldt ook voor volwassenen met een lichamelijke  en/of  verstandelijke beperking. Zij willen actief meedoen aan spel en sport en voelen zich daar prettig bij. En juist ook aan het samen actief bezig zijn beleven zij veel plezier.  Maar mensen met een verstandelijke beperking vallen vaak buiten de mogelijkheden voor dit soort activiteiten in groeps- en clubverband.  Het competitie-element is soms te zwaar voor hen.

De regionale stichting  “Spel- en Sportinstuif Verstandelijk Gehandicapten  ”BRENG” organiseert al ruim 28 jaar in deze regio een twee-wekelijkse spel- en sportinstuif voor deze specifieke doelgroep. Eens per 2 weken komt de vaste deelnemersgroep (vanaf 16 jaar en ouder) op de donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Sporthal  ’t Timpke aan de Haarloseweg 10 in Borculo bij elkaar. Onder een intensieve en enthousiaste begeleiding van de vaste vrijwilligers (sters)  worden de deelnemers (sters) diverse activiteiten aangeboden.  Op de ene plaats in de zaal is een groep aan het voetballen, ergens anders wordt weer in een kleine groep gebadmintond e.d.  of is men bezig met vangbal. Ook zijn er gezamenlijke activiteiten in een grote kring. Daarnaast wordt er nog een half uurtje gezellig nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee, waarna de deelnemers met groepsvervoer door een regionaal taxibedrijf weer huiswaarts keren.

Momenteel zijn we als stichting op zoek naar uitbreiding van de bestaande groep met nieuwe deelnemers (sters).  Belangstellenden worden van harte uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen tijdens de speciale  Open Instuif avond op donderdag 20 oktober aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur in de Sporthal  ’t Timpke in Borculo.
Na afloop is er volop gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee met de vaste begeleiding na te praten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de vaste leiding : Arie Kornegoor, telefoon 0545 – 292692  of de secretaris van de stichting : Frans Thuinte, telefoon 0545 – 292903.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven