Veertig hanen sloven zich uit in Neede

Hanenkraai - Winnaars 2016NEEDE – Zondagmorgen 16 oktober kraaiden de hanen er weer vrolijk op los in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Bergstraat te Neede. De NPV-Neede hield er haar jaarlijkse hanenkraai wedstrijd. Veertig hanen van 14 eigenaren streden om de H. Mol Wisselbokaal. Bijna de helft van de hanen hielden hun snavel stil maar er werd in totaal tijdens de wedstrijd toch maar liefst 445 keer gekraaid. Een Sebright haan van Jan Willem Denekamp uit Twello kraaide 49 keer en werd daarmee winnaar van de H. Mol wisselbokaal. Een Twentse hoen van Henk Jan van der Riet uit Kerspel Goor kraaide 40 keer en werd daarmee tweede. De derde plaats was voor een Hollandse krielhaan van Jan Krooshof uit Neede die 38 keer kraaide. Voorzitter Dinant Rohaan reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie van dit unieke gebeuren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven