Voor-Beltrum klaar voor buutreeedners

BELTRUM – Geen Amerikaanse verkiezingsdebatten, geen troonrede of referendum. Bij C.V. de Belhamels staan alle (feest)neuzen wél dezelfde kant op. “Er komt witte rook uit de schoorsteen”, aldus voorzitter Joris Wiegerinck. “Dit betekent in Vaticaanstad dat de nieuwe Paus bekend is. Bij de Belhamels betekent dit simpelweg dat er een nieuwe Prins en Adjudant is”. Echter, wie dit zijn blijft nog geheim tot 5 november, want op deze datum vindt de onthulling plaats tijdens de Buutavond in zaal Spilman in Beltrum. Toch geven ze al een hint: “Juf Annie, wie is er niet groot mee geworden?”

De beste buutreedners in de Beltrumse buutton
De buutavonden in Beltrum, dit jaar op 4 en 5 november, worden elk jaar drukker bezocht. In de buutton staan dan ook de beste buutreedners van het land. Buutreedner Jasper van Gerwen is al jaren besmet met het buutton-virus die, zonder dat je het door hebt, steeds hetzelfde verhaal vertelt. Thijs Kemperink is een Bourgondische Tukker, zonder gedram of maatschappelijk gezeur. Nee, Thijs grapt over zaken waar het in het leven écht om draait. Fons Monasso laat met zijn hoge grapdichtheid bij menigeen de broek vol tranen lopen. Bas de Stofjas uit Beltrum heeft geen introductie nodig. Het is niet de eerste keer dat weken na de buutavond zijn grappen aan de bar luidruchtig worden herhaald of dat een lokale dorpsgek met rode oortjes onder tafel duikt. De Belhamels zijn trots op het programma en verwachten dan ook weer twee avonden een volle zaal bij Spilman in Beltrum.

Prins Sander en Adjudant Richard bijna uitgeteld
Het prinsenpaar Sander en Richard hebben letterlijk hun sporen nagelaten. De kranten stonden er vol mee, de landelijke radiostations zochten contact met dit paar…. We hebben het over de Caravan of Love. Wat begon als een ludieke grap van dit prinsenpaar, om de krimp in Beltrum tegen te gaan, eindigde in een landelijke media hype. Volgens Prins Sander moet de climax nog komen, want precies op 4 november is het 9 maanden geleden dat de Caravan of Love in gebruik werd genomen en Prins Sander en Adjudant Richard zijn uitgeteld. Wil je deze climax meemaken, kom dan vrijdag 4 november naar de buutavond.

Nog meer entertainment
Tijdens de Buutavonden treden de Belstars op, de dansgarde van de vereniging. Een optreden van de Belstars is niet simpelweg een dansje. Naast de waanzinnige kleding zorgen de special effects en opzwepende muziek voor veel spektakel. Dweilorkest Valse Loch is ook van de partij en gaat er tijdens de Buutavonden weer een gezellige boel van maken. De afsluiter van de Buutavond wordt verzorgd door DJ Jack Helms. De altijd goedlachse DJ gaat de zaal op haar grondveste laten schudden met moddervette beats!

Voorverkoop Buutavond
De voorverkoop van de Buutavonden is op zaterdag 15 oktober bij café Spilman en start precies om 16.00u. Meer info: www.cvdebelhamels.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven