Zangdagavond: Harpmuziek en poëzie

GELSELAAR – Harpmuziek en poëzie geven de bijzondere Zangdagavond glans die op zondag 30 oktober wordt gehouden in de kerk van Gelselaar. Naast enkele vertrouwde onderdelen biedt deze avond ook allerlei verrassingen. Niet eerder was de muzikale begeleiding volledig in handen van een harpiste. Regina Ederveen komt er voor van de Veluwe naar de Achterhoek, reageert hier ook met haar harpspel op de poëzie en begeleidt de samenzang. Poëzie, waar sommige bezoekers nu nog naar terugverlangen, klonk al wel eerder op een Zangdagavond. Nieuw is dat poëzieliefhebber en dominee Jaap Jonk uit Geesteren (nu predikant in Laren) de samensteller is van het programma. Hij koos voor werk van Ida Gerhardt, Martinus Nijhoff, Rutger Kopland, Hans Werkman en Gerrit Achterberg en laat zich voor een korte reactie ook inspireren door hun gedichten. Vanwege de intieme sfeer die zo’n avond oproept is gekozen voor de kerk in Gelselaar als plek van samenkomst.

In de toekomst zal vaker een Zangdagavond worden gehouden in een ander gebouw  binnen streekgemeente De Wijngaard dan de gereformeerde kerk in Geesteren, waar deze bijzondere kerkdiensten, met altijd veel zang en muziek begin deze eeuw, ontstonden. Het aanvangstijdstip op zondag 30 oktober is ongewijzigd: 19.15 uur. Harpiste Regina Ederveen behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma uitvoerend musicus harp. Zij speelde ook met een internationaal orkest in de Carnegie Hall in New York .

Regina Ederveen bespeelt een gouden Lyon & Healy-pedaalharp en een Dusty Strings celtic harp en speelt in verschillende ensembles, onder andere met fluit, orgel, sopraan. Zij heeft meerdere cd’s te koop. Voor informatie: www.reginaederveen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven