Berkelland mag zich vriendelijk noemen

BORCULO – Tussen 20 oktober/11 november wordt per provincie de provinciale top 3 van de MKB vriendelijkste gemeente bekend gemaakt. De gemeente Berkelland is als tweede geëindigd. De eerste en derde plaats zijn voor respectievelijk Barneveld en Overbetuwe. Wethouder Boer, verantwoordelijk voor economische zaken, is erg blij met deze prijs, omdat het een prijs van de ondernemer zelf is. Het midden- en kleinbedrijf vindt dat Berkelland van alle gemeenten in Gelderland goed scoort op ondernemerstevredenheid, de communicatie met ondernemers en het ondernemersbeleid. De belangrijkste pijlers uit dit onderzoek zijn:

  1. De tevredenheid van de ondernemers over de dienstverlening
  2. (Berkelland: 7.3, gemiddelde Gelderland: 6.4)
  3. De score op imago
  4. (Berkelland: 17e positie op provinciale ranglijst)
  5. De score op communicatie & beleid
  6. (Berkelland: 2.9 van de vier punten, hoogste score van Gelderland waar het gemiddelde 2.1 is)
  7. De waardering voor lasten
  8. (Berkelland: 7.2, gemiddelde in Gelderland: 6.2).

 Berkelland heeft belang bij een goed, actief ondernemersklimaat. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, (economische) groei en dragen er aan bij dat het goed wonen en recreëren is in Berkelland. Wethouder Boer: ‘Goede dienstverlening naar ondernemers toe is van het allergrootste belang’.

 Politici en ambtenaren zijn regelmatig in gesprek met ondernemers, via team Economische Zaken of via Platform BV Berkelland en dat wordt gewaardeerd. Met de oprichting van het team Economische Zaken heeft de gemeente Berkelland ervoor gekozen om ondernemers een directe ingang te geven bij de gemeente, dit werpt nu zijn vruchten af.

Wethouder Boer: ‘Wij hebben ons de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een economisch beleid waarin we samen met ondernemers hebben gewerkt aan mogelijkheden om de economie van Berkelland– op tal van terreinen – te faciliteren, te stimuleren en te innoveren.’ De economische agenda 2016-2020 is dan ook ontstaan door een samenwerking tussen gemeente en Platform BV Berkelland, waarin alle ondernemersverenigingen, de industriële kring, LTO en het onderwijs zijn vertegenwoordigd.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven