Berkellandse zangtalenten in theater!

ClassicWMBerkellanders Foto AnsterHorstEIBERGEN – Classic WM met Berkellanders en ‘Duitse Pavarotti’ De tenor Christian Polus uit Essen, een van de beroemde German Tenors – ook wel de Duitse Pavarotti genoemd- treedt op tijdens het concert “The Voices of Classic WM” in Theater De Storm te Winterswijk. Hieraan werken zangers en zangeressen uit de hele regio mee, van wie negen uit Berkelland. Dit zijn. Jet van den Bos, Anneke en Kees Broer, Joop Dijkman, Corry van Haaften, Marlies Kremers en Marjon Westerdiep (Eibergen), Bep Noevers (Rekken) en Henriette Bouwman (Borculo). Sopraan Marjon zingt solo een prachtige aria uit de opera Rinaldo van Händel en o.a. een duet met Marijke ten Kate uit Le Nozze di Figaro en met het koor een nummer uit Porgy and Bess. Jet van den Bos zingt mee in het ensemble, dat afgewisseld met het koor Bella Vita Militar van Mozart brengt. De De veelzijdige gastsolist Polus, in Zuid Polen geboren, pakt het publiek ongetwijfeld in met o.a. Komm Zigany van Kálmán en Dein ist mein ganzes Herz van Lehár; hij zingt met de sopraan Marijke ten Kate een duet èn met het koor.

De populaire tenor zong bij beroemde orkesten als André Rieu, van Berlijn en Warschau, in geheel Europa en ver daarbuiten. In Winterswijk begeleidt het Van Wassenaer Consort met 20 beroepsmusici uit Nederland, België en Duitsland en pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht. Op het gevarieerde programma staan nummers uit operettes en opera’s, zoals Die lustige Witwe, Paganini, Eine Nacht in Venedig, Die Zauberflöte en Porgy and Bess. Dirigent is Emile Engel uit Lichtenvoorde. Achtergrondbeelden van André te Hennepe en Léon Wijkamp maken de muzikale beleving compleet. Aanvang concert 19 nov. 20.15 u.

De kaartverkoop gaat via Theater De Storm, www.theaterdestorm.nl en aan de kassa H. Mulierweg 11 Winterswijk, tel. 0543 519285.Meer info www.classicwm.nl en www.classicwm.eu.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven