Bieb biedt gratis internet-cursus aan

123cursusRUURLO – Weet u weinig of niets over internet? Daar wilt u graag verandering in brengen? Dan is Klik & Tik echt iets voor u! Tijdens deze cursus, voor iedereen die geen of heel weinig ervaring heeft, leert u zelfstandig om te gaan met het internet. De cursus bestaat uit 10 lessen en is gratis voor bibliotheekleden. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert in de Bibliotheek Ruurlo voor de derde keer Klik & Tik. Groep 2 heeft de cursus, onder begeleiding van Jan Peters, Peter Barendse en Ronald Sijboldts, met goed gevolg afgelegd en het certificaat van deelname ontvangen.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek organiseert de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen leert u hoe internet werkt. U leert ook hoe bijvoorbeeld een laptop, een tablet of een e-reader werkt. Ook alle digitale diensten (bijvoorbeeld het lenen van e-books) van de Bibliotheek worden uitgelegd.

Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal.
In Ruurlo wordt de cursus op maandagochtend van 10.00-11.30 uur gegeven en zal starten op 9 januari 2017. In Neede wordt in 2017 ook weer gestart met Klik & Tik. De data zijn nog niet bekend, maar het is al wel mogelijk om uw naam op de lijst te laten plaatsen. U ontvangt dan bericht als de data gepland zijn.

Wilt u deelnemen aan deze cursus? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Leden van de bibliotheek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52,00 per jaar).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven