Kolderhoeve Party weer uitverkocht?

Bökkers persfoto-1RIETMOLEN – Ze hadden een primeur vorig jaar. Het was namelijk voor het eerst dat de Kolderhoeve Party beide dagen geheel waren uitverkocht. ,,En als de voortekenen niet bedriegen, gaat dat dit jaar opnieuw lukken”, zegt Janny Rupert van café Van Otten in Rietmolen. ,,De mensen moeten dus niet te lang wachten want de kaartjes zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar.” Met dit jaar 538-deejays op zaterdag en stevige rock op zondag. Het is dit jaar de achtste editie van dit tweedaagse evenement in manege De Kolderhoeve, die geografisch onder Haaksbergen valt, maar exact op de grens van de Achterhoek met Twente ligt. ,,Het begon ooit omdat we in ons café veel liefhebbers van piratenmuziek over de vloer kregen, die zich beklaagden over de muziekkeus tijdens de zomerfeesten hier in de regio. ‘Organiseer dan zelf eens wat’, werd er al snel gezegd. Wat die jongens prompt deden. Toen ze er een paar jaar geleden mee ophielden, hebben mijn broer Gerco Thijsen en onze gezamenlijke kameraad Erik Vollenbroek het overgenomen.”

De zaterdagavond is sinds enkele jaren gereserveerd voor bekende radio deejays uit de stal van de populaire hitzender 538. Voor de zondag is er dit jaar gekozen voor een andere aanpak. ,,Voorheen stond de zondagmiddag in het teken van piratenmuziek, maar je ziet dat deze muziek de laatste jaren toch wat minder populair is. Onder meer vanwege de torenhoge boetes die etherpiraten opgelegd krijgen, zijn er steeds minder stations. En daarmee neemt ook het aantal luisteraars af.”

Vandaar dat dit jaar voor het eerst (boeren)rock de boventoon voert. ,,Met Half Um Half, dat om 16.00 uur de muzikale aftrapt verzorgt en muziek speelt in de geest van Normaal, hebben we een jonge veelbelovende boerenrockband hier uit de buurt binnengehaald”, aldus Janny Rupert. Daarna is het de beurt aan de formatie Bökkers, vaste muzikale gast van menig dorpsfeest. Het zijn The Marshalls die de aansluitende afterparty voor hun rekening nemen met classicrock van AC/DC tot Metallica en Rage Against the Machine.

Volgens Janny Rupert komen er positieve reacties binnen op deze koerswijziging. ,,De mensen vinden het mooi dat we het eens over een heel andere boeg gooien.” Vorig jaar had De Kolderhoeve een compleet uitverkocht huis. ,,Voorgaande edities waren we op zondag altijd al wel uitverkocht, maar vorig jaar op zowel de zaterdag als de zondag. Afgaande op het aantal verkochte kaartjes gaan we er vanuit dat we ook dit jaar weer ‘uitverkocht’ op onze deuren moeten zetten.”

Zaterdag gaan om 21.00 uur de deuren open, zondag om 15.00 uur. Zie ook: www.cafevanotten.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven