Midwinterhoornwandeling in Ruurlo

RUURLO – Op zondag 27 november zal Ruurlo voor de 18e keer de Midwinterhoarnperiode openen met voor dit jaar enkele activiteiten met o.a. een koor langs de route. Een enthousiaste groep Midwinterhoarnblaozers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent t/m Driekoningen op hun Midwinterhoarns om hiermee de geboorte van het Christuskind aan te kondigen of, zoals ook wel gezegd wordt, om de boze geesten te verdrijven. Blazen voor de eerste advent en na 6 januari geldt als taboe. Niet voor niets noemt men deze hoarn de Midwinterhoarn.

De wandeling start bij Pannenkoekboerderij “De Heikamp” aan de Hengeloseweg 2 te Ruurlo. Er kan gewandeld worden tussen 10.00 uur en 16.00 uur. (Starten kan tot 14.00 uur).

Ook dit jaar zijn er drie nieuwe wandelroutes van 6 km,15 km en 20 km uitgezet. Het zijn mooie wandelingen die veel door de bossen van, in en om Ruurlo gaan. Verspreid over de routes staan de Midwinterhoarnblaozers opgesteld. Afwisselend in het landschap en op markante punten oefenen de blaozers hun hobby uit in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt.

De route kan worden gevolgd door te luisteren naar hun geluid. De blaozers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden folklore. Het verhaal over de traditionele achtergrond van de Midwinterhoarn zal voor menigeen boeiend zijn. Onderweg kunt u wat nuttigen bij de koek- en zopietenten en kunt u kijken en luisteren naar de klanken van het “Ensemble Amazing” uit Ruurlo.

Bij Pannenkoekboerderij “De Heikamp” wordt een demonstratie Midwinterhoarn maken gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers aan de tocht de kans om ook eens op zo’n hoarn te blazen.

De route is mogelijk gemaakt door samenwerking van:

– Staatsbosbeheer

– Buurtvereniging De Bruil e.o.

– De Midwinterhoarnblaozers uit Ruurlo

– VVV Ruurlo

– Pannenkoekboerderij “De Heikamp”

Deelnameprijs volw. € 3,50

Kinderen t/m 12 jaar € 1,50

De kaarten zijn te koop aan de start bij “De Heikamp”.

Inlichtingen VVV Ruurlo Kerkplein 18, 7261 AZ Ruurlo. (tel. 0573-453926)

E-mail: [email protected]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven