AKG zoekt fanatieke projectzangers

BORCULO – Op zondag 2 april voert het Algemeen Gemengd Koor Borculo samen met Crescendo Neede een groots project uit. Het koor onder leiding van Ina Sprick de Wilde en het harmonieorkest onder leiding van Hans Schippers brengen dan het indrukwekkende muziekspektakel The Armed Man van Karl Jenkins. Het stuk wordt uitgevoerd in de gemeente Berkelland.

Voor dit project zoekt het AGK nog zangers. Vooral aan mannenstemmen is dringend behoefte.  De koorrepetities vinden ’s woensdags om 20.00 uur in Het Hof, Hoflaan 3-5 in Borculo plaats. De repetities starten op 11 januari. In maart staan op zondagmorgen drie extra repetities gepland samen met het harmonieorkest. Kosten 50 euro, incl. koorscholing en koffie. Partituur graag zelf aanschaffen.

The Armed Man met als ondertitel A Mass for Peace, is een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers en roept op tot vrede en hoop. Het omstreeks het millennium geschreven werk bevat aangrijpende en ontroerende teksten uit verschillende culturen en wereldreligies.

Het tijdstip van de uitvoering van The Armed Man is niet toevallig gekozen. In april 1945 was de bevrijding van de Achterhoek. Met deze gedachte wordt dit muzikale project wellicht een manifestatie van herdenking en een pleidooi voor de vrede. Info en opgave via [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven