Basketball-toernooi blijft een succes

Foto Kampioen PersEIBERGEN – Op woensdagmiddag vond in de Pickerhal het jaarlijkse basketball toernooi voor de Eibergse basisscholen plaats. Mede dankzij de talrijke vrijwilligers, zowel bij de deelnemende schoolteams als van het organiserende Picker Reds (waaronder ook leerlingen van Het Assink), is dit schooltoernooi fantastisch verlopen. Met ca. 225 kinderen van 7 scholen in 30 teams was het woensdagmiddag een drukte van belang in de Pickerhal. Vooral de deelnemers, maar ook de vele enthousiaste toeschouwers (schoolgenoten en familie), zorgden voor een doorlopende orgie van geluid. Er werd door de kinderen uit respectievelijk de groepen 5, 6, 7 en 8 met veel plezier maar ook met een verbeten strijdlust gespeeld om het Kampioenschap van Eibergen voor het schooljaar 2016-2017.

Door de meeste kinderen werd er technisch gezien behoorlijk goed gespeeld: ondermeer het resultaat van de basketball lessen die de Picker Reds, in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland en de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, in de afgelopen weken op alle scholen heeft gegeven. In het vuur van het spel bleek het voor veel leerlingen erg lastig om te voldoen aan de belangrijkste basketball spelregel ‘geen persoonlijk contact’. Met name de voetballende kinderen maakten dat de scheidsrechters moesten ingrijpen bij schouderduwen en armgebruik bij vóórkruipen. Al met al bleven de wedstrijdjes sportief en gezellig.

De BC Picker Reds hoopt dat vanuit deze opbouw (sportintro op de scholen èn afsluitend toernooi) weer een aantal nieuwe jonge leden hun weg naar de club zullen weten te vinden. Alle kinderen die belangstelling voor basketball hebben kunnen vanaf 2017 gedurende de maanden januari, februari en maart helemaal gratis deelnemen aan de mini-trainingen van de club: iedere woensdag van 17:00 tot 18:30u in de Eibergse Pickerhal.

Na meer dan 60 wedstrijdjes (elk deelnemend team speelde tenminste 4 wedstrijdjes) konden de prijzen worden verdeeld in de 4 categoriën. Dat verliep niet zonder slag of stoot. Zo was de finale in de categorie Meisjes & Mix Gp 7/8 buitengewoon spannend, zowel voor de spelers als het publiek. De beide teams van De Schakel waren volledig aan elkaar gewaagd; met nog een paar seconden op de klok kwamen de teams op gelijke hoogte, waarna De Schakel 4 won na vrije worpen. In de categorie Jongens Gp. 5/6 deden de teams van Op d’n Esch 1 en 2 in hun onderlinge wedstrijd niet voor elkaar onder en speelden gelijk; de teams stonden aan het eind bovenaan met hetzelfde aantal wedstrijdpunten; Op d’n Esch 1 werd de nieuwe kampioen op basis van een beter doelsaldo.

Schoolkampioen van Eibergen 2017-2017 werden Sterrenpalet 2 bij de Meisjes & Mix Gp 5/6; Op d’n Esch 1 bij de Jongens Gp 5/6; De Schakel 4 bij de Meisjes & Mix Gp 7/8 en tenslotte Menno ter Braak 4 bij de Jongens Gp 7/8.

Deze 4 teams resp. scholen namen dit jaar de rood-gouden trofee mee naar huis. Een speciale prijs bleek er weggelegd voor de winnaar in de categorie Jongens Gp 7/8. Het team van Menno ter Braak is vanwege hun prestatie uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap op 21- jun-2017 in Den Haag.

Hieronder de eerste 3 van elke categorie:

Meisjes & Mix Gp 5/6

  1. Sterrenpalet 2
  2. Julianaschool 1
  3. De Schakel 1

Meisjes & Mix Gp 7/8

  1. De Schakel 4
  2. De Schakel 5
  3. De Berkel 1 (Rekken)

Jongens Gp 5/6

  1. Op d’n Esch 1
  2. Op d’n Esch 2
  3. Regenboog 1

 

Jongens Gp 7/8

  1. Menno ter Braak 4
  2. Op d’n Esch 4
  3. De Schakel 3

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven