Kerstcross op nieuwe Eibergse baan

123crossEIBERGEN – De jaarlijkse Kerstcross van wielervereniging De Stofwolk wordt onderhand al een kleine kwart eeuw gehouden. Maar dit jaar is er een belangrijk verschil ten opzichte van de voorgaande edities. Het evenement wordt namelijk verreden op het fonkelnieuwe parcours van de organiserende vereniging. ,,En met al die hindernissen belooft het voor de deelnemers extra uitdagend te worden”, aldus Arjan Ribbers, een van de drijvende krachten achter het evenement. ,,Overigens mag iedereen meedoen, ook recreanten.” De Kerstcross werd ooit in het leven geroepen omdat er normaal gesproken in deze tijd van het jaar voor wielrenners weinig valt te beleven. ,,Dat is ook de reden waarom de deelnemers altijd vanuit het hele land op Tweede Kerstdag naar ons parcours op sportpark De Bijenkamp afreizen”, aldus Ribbers. De Kerstcross voorziet in een behoefte, zoveel is dus wel duidelijk. ,,Waar veel sporters ervoor kiezen met Kerst enkele dagen rust te houden, staan wielrenners juist te trappelen om wat te doen”, vertelt Marcel Meijer, voorzitter van De Stofwolk.

,,Het evenement is dan ook een goede gelegenheid om dezer dagen even een frisse neus te halen. Voor de wielrenners, maar uiteraard ook voor wielerliefhebbers die een kijkje willen komen nemen.” Vorige jaren werd er altijd een extra lang parcours van circa vijf kilometer uitgestippeld, maar dit jaar wordt er gereden op het eigen parcours van De Stofwolk. ,,Het afgelopen jaar hebben we niet alleen een nieuw clubhuis gekregen en is onze asfaltbaan gerenoveerd, maar hebben we ook een speciaal multifunctioneel parcours aangelegd voor veldrijders en mountainbikers. Die hindernissen komen nu mooi van pas voor de Kerstcross.” Het gaat overigens om een ‘open kampioenschap’. ,,Dat wil zeggen dat iedereen mag meedoen. Niet alleen wielrenners met een licentie, maar ook recreanten die het gewoon leuk vinden om eens met elkaar de degens te kruisen.”

Er staan meerdere categorieën aan de start. Om 10.00 uur is het eerst de beurt aan de jeugdcategorieën 1, 2 en 3. De eliterenners, beloften, junioren en amateurs starten om 11.00 uur, waarna drie minuten later het startschot valt voor de nieuwelingen, masters 40 en 50+, dames en recreanten.

Volgens Arjan Ribbers gaat het er tijdens de Kerstcross altijd gemoedelijk aan toe. ,,Alles vindt in een hele ongedwongen sfeer plaats. Wat echter niet wegneemt dat er op het scherpst van de snede wordt gestreden. Iedereen wil toch graag dit kampioenschap op zijn of haar naam schrijven. Rond deze tijd van het jaar is het altijd tijd voor vrede op aarde. Haha, alleen gedurende het uurtje van dit kampioenschap dus even niet…”

Het parcours van De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp is te vinden aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven