Kerstmarkt Assink levert 2060 euro op

123kerstmarktNEEDE – Het Assink Event 4 X-mas, georganiseerd door derdejaars leerlingen van het Assink lyceum, bracht afgelopen dinsdag 20 december een prachtig bedrag van €2060,-. Dit bedrag gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Leerlingen toverden samen met leraren de school aan de Parallelweg tijdelijk om tot een gezellige en gemoedelijke kerstmarkt. Compleet met midwinterhoornspelers en vuurkorven. Maar liefst 54 kraampjes verkochten o.a. kerstdecoraties, kniepertjes en oliebollen. Met naar schatting vijfhonderd bezoekers noemt de organisatie de eerste editie van het evenement een succes. Oud-Assinkleraar en fotograaf Henk ter Horst legde de avond vast.

De kerstmarkt is voor de leerlingen de afsluiting van het examenonderdeel ‘Presenteren, promoten en verkopen van een product’. Vaardigheden als het maken van een ondernemersplan en het etaleren van een kraam werden behandeld. Ook klantvriendelijkheid, promotie en organisatievaardigheden kwamen de afgelopen tijd aan bod.

Sinds begin dit schooljaar huisvest de afdeling vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en een deel van de gemengd theoretische leerweg van het Assink Lyceum -voorheen locatie Prins Bernhardstraat in Eibergen- in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven