Leerlingen organiseren een kerstmarkt

NEEDE – Op 20 december organiseren vmbo-leerlingen op het Assink Lyceum aan de Parallelweg 9 in Neede het ‘Assink Event 4 X-mas’. Op deze kerstmarkt bieden leerlingen o.a. zelfgemaakte kerstdecoratie, etenswaren, ICT-spullen en diensten aan. De opbrengst van het event komt ten goede aan de Stichting Kinderen Kandervrij (KiKa). Het event is van 16.00 tot 19.30 uur.

Aan de Parallelweg zijn de leerlingen van de praktijkrichting Dienstverlening en Producten al een aantal weken enthousiast bezig met de voorbereidingen. Dit resulteert in een assortiment dat niet onderdoet voor een kerstmarkt georganiseerd door professionals. Van warme chocomelk tot gezichtsbehandelingen, van fotoshoots tot handletteringkaarten. De algemene organisatie en promotie is in handen van leerlingen uit de theoretische leerweg (vmbo-t).
Het event sluit aan bij het onderwijsproject Run je toko, waarbij derdejaarsleerlingen in tweetallen een eigen bedrijf opstarten. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod; het maken van een marketingplan, financieel plan en het voorbereiden van een bankgesprek. Na goedkeuring van het ondernemersplan verschaft het Assink lyceum de leerlingen een startkrediet. Eerder dit jaar haalden dezelfde leerlingen het nieuws door toeristische arrangementen te maken voor de gemeente Berkelland en de VVV Eibergen.

Het event is gratis te bezoeken. Het is niet mogelijk te pinnen. Parkeren aan de voorzijde van het schoolgebouw.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven