Lichtjesfeest en voorstelling in Gelselaar

GELSELAAR – In Gelselaar schittert deze maand met een nieuw lichtjesfeest. Op vrijdag 16 december kan iedereen in dit dorp ’s avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute met kerstvoorstelling. Een activiteit van de projectgroep Bie Winkels. Bij de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat 16 begint deze winterse tocht ook. Op drie tijdstippen kan hier worden gestart: 18, 19 en 20 uur.

De kerstvoorstelling, door Gelselaarse kinderen en onder leiding van Manon Bruil, wordt opgevoerd in de voor culturele doeleinde bestemde schuur van boerderij Winkels. Ook langs de lichtjesroute treden kinderen op, als heraut, herders en drie wijzen, die zijn te zien bij de kerk. In totaal dertien kinderen werken zo mee. De route door en langs de rand van het dorp voert voor een flink deel over grond, die hoort bij Winkels.

Het idee voor een lichtjesroute leefde al veel langer bij Rita Bakker, die ook de andere leden van de projectgroep er enthousiast voor wist te maken. In de schuur van Winkels toont Rita Bakker ook een deel van haar collectie kerststalletjes, waaronder miniatuurstalletjes, die afkomstig zijn uit allerlei landen. Elk jaar breidt ze haar verzameling nog uit.

Deelname aan de lichtjesroute, inclusief bijwoning van de kerstvoorstelling en een consumptie, kost drie euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven