Nieuw parcours voor ”DEO-crossloop”

BORCULO – Op zaterdag 17 december vindt de jaarlijkse DEO-loop weer plaats. Start en finish van de 36ste editie van de DEO-loop zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO aan de Platvoetsdijk te Borculo. Echte crossloop op een nieuw parcours Dit jaar zijn het parcours en de afstanden gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. De DEO-loop is weer een echte crossloop met een uitdagend grotendeels onverhard parcours, slingerend over de bospaden en heidevelden in de Dijkhoek.

Speciaal voor kinderen is er de kidsrun van 1,5 km. Deze start om 13.00. De overige deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden, namelijk 4,6, 9,1 en 12,7 km. De start van deze afstanden is om 13.30. Start en finish van de DEO-loop zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO. Er zijn faciliteiten aanwezig voor omkleden en douchen.

Net als voorgaande jaren kunnen deelnemers die niet in de rij willen staan voor de inschrijving zich vooraf inschrijven. Dit kan via de website van DEO, www.vvdeo.nl. Naast inschrijving biedt de website ook na afloop informatie voor alle lopers. Zo worden de uitslagen van alle afstanden kort na afloop op internet geplaatst. Daarnaast zullen ook weer veel ‘actiefoto’s’ te vinden zijn op www.vvdeo.nl.

Nieuw dit jaar is ook dat er een automatische tijdsregistratie is. Op de achterzijde van elk startnummer is een chip geïntegreerd welke bij start en finish met behulp van een detectiemat met antenne wordt uitgelezen. Vervolgens wordt dit automatisch omgezet in tijden. Met deze investering zijn tijden nog sneller beschikbaar.

Met de nieuwe looproutes en –afstanden en het nieuwe tijdsysteem hopen de organisatoren van de DEO-loop deelnemers weer een mooi evenement te kunnen bieden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven