Vogelwerkgroep zoekt nieuwe leden

NEEDE – Vogelwerkgroep Berkelland heeft zo’n 200 actieve leden. De activiteiten zijn onder gebracht in verschillende projectgroepen. Een aantal projectgroepen heeft voor het komende seizoen meer vrijwilligers nodig.
De gierzwaluwwerkgroep zoekt mensen die gierzwaluwlocaties willen opzoeken, met name in Borculo Noord, Borculo de Koppel, Grote Kerk Borculo, Geesteren Grote kerk en achter Grooters in Eibergen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de projectcoördinator Geert Heetebrij, tel 0545-293796 mail [email protected].

De excursiewerkgroep bestaat momenteel uit vier personen. De excursiewerkgroep zoekt mensen die voldoende kennis hebben van bepaalde vogelgebieden om daar een excursie naar toe te organiseren. Dit kunnen excursies zijn binnen de gemeente Berkelland, naar een vogelgebied in Nederland, maar ook een keer per jaar wordt geprobeerd een meerdaagse excursie wat verder weg te organiseren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerrie Slütter tel 0545-431239 e-mail [email protected].

De zwaluwprojectgroep zoekt met name in Ruurlo nog drie of vier tellers. Daar zoeken we nog drie of vier tellers. Ook voor Borculo/Geesteren zoeken we voor komend jaar een extra teller. Het werk is om in juni/juli een gebied te bezoeken om het aantal broedpaartjes van de boerenzwaluw en de huiszwaluw te tellen. Meestal neemt dit twee (halve) dagen in beslag.

Verder zoeken we nog een “jonger” iemand die goed is op een ladder. Het gaat om het plaatsen, inspecteren en schoonmaken van de huiszwaluw kunstnesten in de gebieden Ruurlo en Borculo. Dit gebeurt in de winter periode.
Het grootste gedeelte van de huidige tellers is geen lid van de vogelwerkgroep. Dit is dan ook helemaal geen vereiste, gemakkelijk is dat natuurlijk wel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henny Waanders, [email protected]  0545-472578

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan een van bovenstaande projectgroepen of een van de vele andere projectgroepen (zie website www.vogelwerkgroepberkelland.nl), dan kunt u contact opnemen met Sonja Grooters, [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven