Doe mee aan energiebespaarwedstrijd

123 klimaat Foto Floris ScheplitzBORCULO/EIBERGEN – De gemeente Berkelland is partner van het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland die weer van start is gegaan. Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. Deelnemers in Berkelland starten de competitie met een voorsprong van 1.000 punten. Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: “Op de klimaattop in Parijs afgelopen december hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.”

 

Wat is het Klimaatstraatfeest?
Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest.

 Hoe werkt het?
Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

Prijzen
Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:

  • Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000
  • Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000
  • Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000 
  • Over het HIER Klimaatstraatfeest
  • Het Klimaatstraatfeest loopt tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl. De gemeente Berkelland werkt ook hierin nauw samen met het energieloket verduurSaam en BerkellandEnergie.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven