Omlegging voor verkeer op de N315

RIETMOLEN – De afgelopen tijd heeft Noaber18 in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan twee bypasses: een langs de N739/Hengelosestraat in Haaksbergen en een langs de N315 (Needseweg in de gemeente Haaksbergen/Haaksbergseweg in de gemeente Berkelland). Op maandag 23 januari wordt de omlegging bij de N739/Hengelosestraat in gebruik genomen en een dag later, dinsdag 24 januari, bij de N315. Ter plaatse gaat een maximum snelheid van 50 kilometer per uur gelden. De bypasses zijn nodig om ruimte te maken voor de bouw van twee viaducten over de toekomstige N18 Nieuwe Twenteroute.

Waar de nieuwe N18 de N739/Hengelosestraat en N315 gaat kruisen, wordt het verkeer over een korte afstand om het werkterrein geleid. Op die plek gaat Noaber18 een viaduct bouwen over de toekomstige Nieuwe Twenteroute. Het oude asfalt van de huidige weg wordt verwijderd, zodat de bouwers kunnen beginnen met het aanvoeren van grond en puin voor de fundering van de viaducten. Hoewel de beide viaducten pas in de loop van 2017 worden gebouwd, is het belangrijk om nu al voorbereidingen te treffen. De fundering moet namelijk enkele maanden inklinken, voordat die stabiel genoeg is om het daadwerkelijke viaduct te kunnen dragen.

 

Medio november werd op de Goorsestraat in Haaksbergen al een bypass in gebruik genomen. In alle drie de omleggingen zijn tijdelijke hulpbruggen. Zodra de bouwweg klaar is, gaat het bouwverkeer over deze bruggen heen. De hulpbruggen zorgen er voor dat het verkeer op de provinciale wegen tijdens de bouw geen hinder ondervindt van het bouwverkeer.

 

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de openstellingen worden uitgesteld.

 

De Nieuwe Twenteroute
Rijkswaterstaat vernieuwt de N18 tussen Enschede en Varsseveld. De bouw van een 27 kilometerlange weg tussen Enschede en Groenlo is daar onderdeel van. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een stuk veiliger voor alle weggebruikers, onder meer dankzij de aanleg van gescheiden rijbanen, oversteekplaatsen en fietstunnels. Behalve veiliger kunnen Achterhoekers en Twentenaren straks sneller van A naar B. En door het omleiden van het verkeer om de bebouwde kom zal de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo toenemen. Daarbij zorgen we dat de nieuwe weg past in het mooie, landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. Zo maakt de Nieuwe Twenteroute de regio interessanter om in te wonen, werken en ondernemen.

 

Om de Nieuwe Twenteroute te realiseren, werken Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel, en de gemeenten, de regio’s en de waterschappen in de Achterhoek en Twente nauw samen. Rijkswaterstaat heeft Noaber18 opdracht gegeven tot de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven