Onderscheiding voor lid van Zonnebloem

RUURLO – Burgemeester Van Oostrum reikte op zaterdag 14 januari aan J.M. Boekelder-Harbers (72 jaar) uit Ruurlo de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van De Zonnebloem, afdeling Ruurlo bij het Kulturhus. Mevrouw Boekelder is al 40 jaar actief voor De Zonnebloem, afdeling Ruurlo! Vanaf 1977 tot heden was/is zij voor de Ruurlose afdeling actief als: vrijwilliger en lid van enkele werkgroepen (1977 tot 1980), penningmeester (1980 tot 1987), voorzitter (1987 tot 2006) en vrijwilliger (sinds 2006). Ze houdt zich nu vooral bezig met de organisatie en begeleiding van lokale- en regionale vakanties van De Zonnebloem.

Ook zijn er andere verdiensten
Van 1983 tot 1996 was mevrouw vrijwilliger bij de Stichting Terminale Zorg Achterhoek. Daarnaast was/is mevrouw Boekelder actief als mantelzorger/ondersteuner van haar moeder (1973-1995), haar zus (1973-heden) en haar echtgenoot (2003-2015).

Haar inzet was van bijzondere waarde voor de medemens
De inzet van mevrouw Boekelder voor de medemens beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, lange duur, betekenis en uitstraling van haar activiteiten ontvangt mevrouw Boekelder hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven