Schoolkinderen gaan (tuin)vogels tellen

123vogelsNEEDE/BORCULO – Op 27 januari wordt wederom de nationale tuinvogeltelling gehouden voor scholen. Deze telling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. De Vogelwerkgroep Berkelland heeft voor scholen folder- en postermateriaal aangevraagd. Wat is de bedoeling? Kinderen tellen vóór of op vrijdag 27 januari een half uur de vogels op het schoolplein of de omgeving. Vliegen de vogels alleen maar over? Die tellen niet mee. Vanaf vrijdag 27 januari kunnen alle scholen en groepen hun tellingen doorgeven via de website of via de app. Alle waarnemingen van een soort moeten worden genoteerd. Deze waarnemingen mogen niet bij elkaar op worden geteld, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Alleen het hoogste aantal getelde vogels van een soort die tegelijk is gezien, mag worden doorgegeven. De telling kan worden doorgegeven via de app Tuinvogels of via de website: www.tuinvogeltelling.nl/voor-scholen.

 Op de website van www.tuinvogeltelling.nl/lesmateriaal is ook veel lesmateriaal te downloaden, zoals een handleiding, een telformulier, maar ook een werkblad voor het maken van vetbollen, voederhuisjes ed., het herkennen van vogels op gedrag en op geluid en nog veel meer. Ga naar buiten met de kinderen en doe mee met de nationale tuinvogeltelling!

 Vogelwerkgroep Berkelland wenst de leerkrachten en de leerlingen van Berkelland  veel succes met de tuinvogeltelling, Voor volwassenen vindt de tuinvogeltelling plaats op 28 en 29 januari.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven