Verdachte snelkraak in Neede gepakt

NEEDE – De politie heeft in Amersfoort een 28-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak op een boekhandel aan de Oudestraat in Neede op 19 januari. De snelkraak werd in de nacht van woensdag op donderdag 19 januari rond 03:45 uur gepleegd. Getuigen zagen drie donker geklede personen wegfietsen na de kraak, op twee zwarte herenfietsen en een witte damesfiets. Er bleek een ruit van de zaak te zijn ingegooid. Vervolgens zijn in de winkel rolluiken open gebroken waar de rookwaren achter lagen, en is een grote hoeveelheid sigaretten gestolen.

De politie was snel ter plaatse na de melding over de inbraak, maar de daders waren al verdwenen en zijn die nacht niet meer gevonden.

Later die nacht werd al duidelijk dat de daders op gestolen fietsen waren weggefietst. De fietsen waren dezelfde nacht gestolen aan de Kievitstraat (twee fietsen uit één tuin) en Fazantweg. De drie fietsen zijn na de kraak ook weer gedumpt aan de Fazantweg en zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Binnen een dag aangehouden: Donderdagavond 19 januari, vlak voor middernacht, kreeg de politie de melding via een ANPR systeem (kentekenscanner) dat op de A1 bij knooppunt Hoevelaken een auto passeerde die vaker was gebruikt bij woninginbraken. Het betreffende voertuig is ter controle aan de kant gezet, bij een benzinestation ter hoogte van Amersfoort. De 28-jarige man uit Almere zat achter het stuur.

Mede in verband met de nerveuze indruk die de man maakte is de auto doorzocht op inbrekerswerktuigen. In de kofferbak trof de politie niet alleen inbrekersspullen, maar ook een hoeslaken gevuld met een grote hoeveelheid sigaretten aan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

De herkomst van de sigaretten is daarna onderzocht en vergeleken met de meest recente diefstallen van sigaretten in de wijde omgeving. De buit bleek afkomstig van de boekhandel in Neede.

De verdachte uit Almere zit nog vast en de politie doet nog onderzoek naar wie de kraak gepleegd hebben.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven