Zangers gevraagd voor Paasoratorium

RUURLO – Dit jaar viert de cantorij van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem haar 35 jarig bestaan. De cantorij is nog springlevend en staat sinds oktober 2013  o.l.v. Dirk Zwart. Volgens de koorleden is het fijn zingen bij Dirk. Hij hamert op het met je hart de teksten zingen, de uitspraak en het zuiver zingen. Onder zijn enthousiaste leiding is de cantorij gegroeid naar 27 leden. De cantorij wil haar zevende lustrum graag vieren met de uitvoering van het Paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’. Dit oratorium is in 2014 met groot succes in de Dorpskerk in Ruurlo uitgevoerd door een projectkoor o.l.v. Dirk Zwart.

Voor dit Paasoratorium heeft componist Dirk Zwart teksten van Ria Borkent op muziek gezet. Het oratorium bezingt het passieverhaal van de intocht in Jeruzalem tot aan de opstanding. De emoties, verweven in dit verhaal, zijn niet alleen te lezen in de tekst maar ook te horen in de muziek. De begeleidingen sluiten hier naadloos bij aan, waardoor het geheel  een indringend en expressief karakter krijgt.

Voor de uitvoering zoekt de cantorij versterking. Voor een goede uitvoering zou het mooi zijn als er een koor is van ca. 50 leden. Wil je graag zingen dan krijg je nu de kans, jong en oud, om samen als projectkoor iets moois te creëren.
De uitvoering is gepland op zaterdagavond 15 april a.s. om 19.30 uur in de Dorpskerk in Ruurlo.

De oefenavonden beginnen op 10 februari en zijn op vrijdagavond van 20.15 – ca. 21.15 uur in De Sprankel in Ruurlo. Als je mee wilt zingen in dit projectkoor geef je dan zo spoedig mogelijk op bij Jannie Spronk, tel.nr. 0651555467 of per email: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven