Beweeginstuiven in Borculo en Ruurlo

RUURLO – Op woensdag 1 maart organiseert de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met een aantal sportverenigingen en sportorganisaties uit Borculo en Ruurlo de 60+ Sport- en Beweeginstuiven Borculo en Ruurlo. De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar vooral voor alle niet actieve 60 plussers uit Borculo en Ruurlo en omstreken. Veel mensen kennen de Nederlandse Norm Voor Gezond Bewegen niet en voldoen daar ook niet aan, de norm staat op: dagelijks in totaal een half uur matig intensief bewegen op minimaal 5, maar liefst 7 dagen per week. Komt u daar ook niet aan dan is het meedoen aan de instuif van groot belang om een goed advies te krijgen wat u dan extra moet doen.

60+ Sport- en beweeginstuif Borculo
De Sportinstuif Borculo vindt plaats in de ochtend van 9.00-12.00 uur in Sportaccommodatie ’t Timpke. De opzet in Borculo is anders dan anders en opgezet in samenwerking met ‘t Timpke. De entree is gratis en men kan na een gezondheidsvragenlijst te hebben ingevuld kennismaken met: BC Babo (badminton en dynamic tennis), Koersbal het Hof , Gymnastiek voor ouderen het Hof, Tai Chi Shin Do Borculo, LG Dance(Zumbo Gold), Sport & Healthcenter Bodycheck, Gymvereniging Borchlo, Sport en spel 50+, Aquajogging en Watergymnastiek(MBVO). Dus kom in sportkleding en neem zwemkleding mee! Verder kan men een persoonlijk sport- en beweegadvies krijgen van de medewerkers van de SFB en kennismaken met leeftijdsgenoten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

60+ Sport- en beweeginstuif Ruurlo
De Sportinstuif in Ruurlo vind op 1 maart in de middag plaats van 13.30-16.30 uur in en om Sporthal ’t Rikkenhage. De deelnemers ondergaan in Ruurlo een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Ruurlo en men krijgt een persoonlijk sport- en beweegadvies. Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee. De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat.

Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een buurtsportcoach, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven. Na de test kunnen de deelnemers kennismaken met: Dynamic Tennis, Boogschietvereniging de Gouden Treffer, Badmintonclub Ruurlo en RGV met 60+ gym.

Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken. Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Deelname aan de Sportinstuif in Ruurlo kost €5,-. Voor opgave of meer informatie kunt u een mail sturen naar [email protected] of bellen naar SFB 0545-476727 . Voor meer informatie www.sportfederatieberkelland.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven