Burgemeester leest voor in de klas

123burgemees3BORCULO – In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft de Partou-locatie aan de Heer Rudolfstraat 5 te Borculo vandaag een bijzondere gast ontvangen die onze peuters heeft voorgelezen. Burgemeester Joost van Oostrum las in het kader van de Nationale voorleesdagen de peuters voor uit het prentenboek van 2017 ‘De kleine walvis’. Het boek ‘De kleine walvis’ is verkozen tot het Prentenboek van het jaar 2017. Dit prachtige prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Benji Davies en vertaald door Edward van de Vendel. Boy woont aan zee met zijn vader en zes katten. Boys vader werkt als visser en is meestal de hele dag weg, waardoor Boy zich vaak eenzaam voelt. Als na een storm een kleine walvis aanspoelt, neemt hij die mee naar huis om in het geheim voor hem te zorgen. Eindelijk heeft hij een vriendje! Maar… walvissen kunnen toch niet wonen in een badkuip?

De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal en samen met de burgemeester zongen ze liedjes over de vissen in de zee en deden ze de vissen na. Het was een gezellige ochtend voor de peuters samen met de burgemeester.

Elke dag wordt er met veel plezier voorgelezen aan de kinderen of wordt er een verhaal verteld. Voorlezen is de basis voor leesplezier en leesvaardigheid. Tijdens de Nationale Voorleesdagen besteedt Partou extra veel aandacht aan voorlezen.

Het prikkelt de fantasie van kinderen, vergroot de woordenschat én het tekstbegrip. En daarnaast is voorlezen vooral heel erg leuk!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven