Flipje komt logeren in jamdorp Neede

NEEDE – Deze zomer komt Flipje logeren in Neede. Het is voor het eerst dat het vrolijke fruitmannetje uit Tiel uit logeren gaat aldus Alexandra van Steen. De directeur van het Flipje- en Streekmuseum Tiel vindt het extra leuk dat de eerste logeerpartij van Flipje in het Nationale Jamdorp Neede is. Vorig jaar zijn al de eerste contacten voor dit uitje van Flipje gelegd met het museum door Historische Kring Neede (HKN). Ronnie Konniger, bestuurslid HKN en verzamelaar van alles wat met de Needse jamfabriek en haar kwekerijen te maken heeft, geeft aan dat hij nieuw elan wil brengen aan een expositie over de jamhistorie.

Rond de jaarlijkse Jammarkt in Neede wordt in de Oale Smederieje aandacht besteed aan de jamhistorie van het dorp. Van Steen was direct enthousiast om samen te werken aan een expositie over de historie van het fruitige broodbeleg. Zij ziet dan ook direct kansen om de jamgeschiedenis en de overeenkomsten op nationaal en lokaal niveau te tonen. En daar is een hoofdrol weggelegd voor Flipje, het fruitige mannetje met een dik frambozenlijf en armen en beentjes van rode bessen.

De komende tijd wordt verder gewerkt aan de invulling en uitvoering van deze unieke tentoonstelling waarin het zoete broodbeleg en Flipje centraal zullen staan. De voorpret aan de logeerpartij van Flipje is zowel bij het museum als de historische vereniging groot. Van zaterdag 22 juli tot en met zondag 10 september 2017 is het goedlachse kereltje in het jamdorp Neede.

De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven