Gezellig druk bij opening van expositie

123Van Needse Grond bezoekersNEEDE – Op de eerste dag van de expositie Van Needse Grond met werk van oud Needenaar Rudi Huurneman was het gezellig druk. Tijdens de informele opening liet voorzitter Wim Winkeldermaat weten dat Historische Kring Neede het belangrijk vindt om de Oale Smederieje in te zetten als expositieruimte voor het dorp. Op deze manier werk je er samen aan om Neede levendig te houden, geeft hij aan. Juist de afwisseling in de exposities brengt een afwisselend publiek op de been. En is bovendien een mooie gelegenheid om onze vereniging onder de aandacht te brengen, aldus de voorzitter. Aanleiding voor deze expositie zijn de portretten van de vriendengroep gemaakt door de kunstenaar. Inmiddels zijn de 8 vrienden allen uitgevlogen, maar op deze manier zijn ze toch even terug op geboortegrond. In de vitrinekasten zijn diverse foto’s uit het verleden van de vriendengroep te zien.

Zo wordt een mooie bruggetje gelegd met de historische vereniging. Daarnaast wordt divers ander werk van Huurneman tot en met zaterdag 1 april getoond.

De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur.

 

Toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven