Ontmoetingsavond voor nieuwe mensen

EIBERGEN – De laatste jaren zijn er veel nieuwe mensen in Eibergen komen wonen. Obaidah Saad Alkarra uit Syrië is één van hen. Hij vertelt hoe belangrijk het is een plek te hebben waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Want in Eibergen heb je geen familie. En vaak ook nog geen vrienden. Terwijl alles nieuw voor je is en je heel veel vragen hebt.

Daarom is Obaidah met het idee gekomen om één keer per week een ontmoetingsavond te organiseren. Om met elkaar te praten, te lachen en om ervaringen te delen. Van elkaar te leren en om samen te ontdekken hoe het leven in Eibergen is. Er kunnen allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Het is Obaidah gelukt om samen met een groep vrijwilligers een eerste avond te organiseren op:

Vrijdagavond 3 maart

Bij centrum Goud

Hemstea 3 in Eibergen

De koffie en thee staan klaar vanaf 19.00 uur

Deze avond is voor iedereen die nieuw is in Eibergen of hier al een poosje woont. Dus voor Syriërs, Eritreeërs, Somaliërs of mensen van een andere nationaliteit. Voor jong en oud. Voor man en vrouw. En natuurlijk ook voor kinderen. Voor spelletjes hebben wij gezorgd. Ook de vrijwilligers die de nieuwkomers helpen of Eibergenaren die graag in contact willen komen met nieuwkomers zijn van harte welkom.

De avond wordt georganiseerd door

Obaidah Alkarra

Ursula Drexhage

Joke Hubert

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven