Ontmoetingsmaand in Ruurlose bibliotheek

Gedurende de maand maart staat in de Bibliotheek van Ruurlo ‘de ontmoeting’ centraal. Het Repair Café, ’t Dorpshuis, Old Reurle, Voormekaar Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Naast de gebruikelijke wekelijkse of maandelijkse activiteiten organiseren deze gebruikers van het bibliotheekgebouw rond dit thema allerlei activiteiten. Samen kun je meer Ruurlo kent veel plekken waar inwoners samenkomen, bijvoorbeeld bij (buurt)verenigingen, clubs, bezoekdiensten en activiteiten. Hier wordt op eigen manier invulling gegeven aan het ‘ontmoeten’, door bijvoorbeeld een wekelijkse clubavond of een maandelijkse inloop. Het mooie van zulke ontmoetingsmomenten is dat je anderen leert kennen en zo (op den duur) eens iets voor elkaar kunt betekenen. Samen kunnen we immers meer en komen we verder. Met deze gedachte organiseren de gebruikers van het bibliotheekgebouw in maart allerlei extra activiteiten rond de ontmoeting.

Ontmoeting, exposities, activiteiten en presentaties
Tijdens deze speciale themamaand kunnen inwoners elkaar bij allerlei activiteiten ontmoeten en kennis maken met elkaar en met wat Ruurlo te bieden heeft. De hele maand maart is er een prachtige fotopresentatie van Old Reurle te zien, waar de ontmoeting in Ruurlo vroeger en nu centraal staat. Het Repair Café is donderdagmiddag 2 maart als gewoonlijk open maar terwijl u wacht op de reparatie krijgt u als extraatje deze maand een kop koffie. ’t Dorpshuis organiseert, naast de gebruikelijke ochtenden, een extra gezellige avond op 23 maart waarvoor u uitgenodigd wordt. Naast het wekelijkse spreekuur coördineert Voormekaar op 24 maart een markt waar alle organisaties en verenigingen zich kunnen presenteren. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert samen met ’t Dorpshuis een spellenochtend op 14 maart. Ook bent u met uw peuter van harte welkom tijdens het voorleesuurtje op maandagochtend 6 maart, waar de koffie klaar staat. Op 31 maart sluit CINEBRENG af met de film ‘Tonio’.

Aftrap: expositie ‘Ontmoeten in Ruurlo toen en nu’
Op woensdag 1 maart om 10.00 uur is de officiële aftrap van de Ontmoetingsmaand. Wethouder Joke Pot (Cultuur) verricht dan de opening van de expositie ‘Ontmoeten in Ruurlo toen en nu’. Deze expositie is in de grote zaal van de bibliotheek en door Old Reurle en met medewerking van Voormekaar samengesteld. Zo zijn er tijdens de openingstijden van de bibliotheek de hele maand mooie oude foto’s te zien die een goede indruk geven hoe er vroeger -zonder internet of telefoon- contact met elkaar werd gezocht en werd ontmoet. Ook is er een presentatiewand van organisaties, verenigingen en clubs die ook de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven