Toneelstuk speciaal voor Zonnebloem

BORCULO – Speciaal voor de gasten van de Zonnebloem Borculo/Haarlo speelt toneelvereniging TOP op zaterdag 11 februari ‘De aanhouder wint’. De toneelvoorstelling is in zaal Peters, Steenstraat 7 in Borculo. De zaal is om 13.30 uur open en de voorstelling begint om 14.00 uur. Inclusief de pauze duurt het programma tot ongeveer 17.00 uur. De entreekosten zijn vijf euro. TOP houdt een verloting. De kosten van de lootjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor deze vrolijke middag kan bij Gerrit Sprokkereef: 0545-273469 of 06-55940811.

De aanhouder wint
Het toneelstuk is een klucht in drie bedrijven, geschreven door Hans van Wijngaarden. Men zegt wel: ‘Liefde zoekt list’. De listen die de gebroeders Van Brummen verzinnen, om de liefde te zoeken, liegen er niet om. Ze hebben hun zinnen gezet op twee heel aantrekkelijke jongedames, die echter door hun tante Stein bewaakt worden als een stel waardevolle parels. Ach, tante meent het goed. Ze gaat namelijk van het standpunt uit dat er op iedere hoek van de straat gevaar dreigt. Dus als ze ervoor zorgt dat de meisjes daar niet terecht komen, is er geen vuiltje aan de lucht. Vandaar dat die lieve kinderen geen enkele bewegingsvrijheid krijgen. Maar tante kan niet op tegen de fantasie van de jongens, die, geholpen door hun hartveroverende zus, meerdere aanvallen doen op de vesting. Daarbij laten ze zich door een paar tegenslagen niet van de wijs brengen. Ze maken het steeds bonter. Maar, geen kwaad woord over die knapen, want is in oorlog en liefde niet alles geoorloofd?
Welkom bij de Zonnebloem
De Zonnebloem is er voor alle mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. De vrijwilligers van de Zonnebloem organiseren voor hen activiteiten en komen op huisbezoek. De activiteiten zijn soms voor een grote groep, soms ook kleinschalig. Want … zoveel mensen, zoveel wensen. Voor de één is het veel te lang geleden dat hij of zij het strand heeft gezien, de ander wil naar een voetbalwedstrijd of naar de film. Weer een ander heeft behoefte aan gezelligheid in of dichtbij huis. De Zonnebloem stelt zich ten doel die wensen waar te maken door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Wilt u graag eens uit of wilt u bezoek aan huis, neem dan contact met de Zonnebloem.

Voor Borculo/Haarlo kan dat via www.zonnebloem.nl/borculo of door te bellen met 06 30 72 86 97.ngaarden geschreven stuk wordt een “kluchtig spel in drie bedrijven” genoemd. En inderdaad bestaat dit stuk dan ook, evenals zovele

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven