Computercursussen in de Ruurlose bieb

RUURLO – Vanaf 20 maart start er in de Bibliotheek Ruurlo een nieuwe cursuscyclus Klik & Tik. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De Bibliotheek Oost-Achterhoek ontwikkelde daarnaast twee vervolgcursussen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Drie verschillende cursussen
Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik 1: Computer basiskennis (6 lessen). Start: maandag 20 maart (15.00 tot 16.00 uur). Heeft u de cursus Klik & Tik 1 gevolgd en wilt u meer? Volg dan de cursus Klik & Tik 2: Windows 10 & internet (6 lessen). Deze cursus start op maandag 20 maart (13.00 tot 14.30 uur).  Wilt u meer weten over de in en outs van internet? Volg de cursus Klik & Tik 3: internet gevorderden (6 lessen). Deze cursus start ook op maandag 20 maart (10.00 tot 11.30 uur).

Opgave
Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Leden van de bibliotheek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52,00 per jaar).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven