De Art Battle begint op 7 april in Borculo

BORCULO – De Art Battle wordt op 7 april geopend door de wethouder Kunst en Cultuur van Berkelland; mevrouw Joke Pot-Klumper. In de Weemhof te Borculo exposeren de genomineerde leerlingen van drie middelbare scholen hun eindexamenwerk beeldende kunst. De Art Battle 2017 is een wedstrijd tussen leerlingen van 3 middelbare scholen die dit schooljaar eindexamen doen in het vak beeldende kunst voor de afdeling vmbo, havo en vwo. Dit jaar is de derde editie. In de weken voor de ArtBattle worden op de scholen de eindexamen exposities georganiseerd. De leerlingen en de docenten bepalen samen per afdeling de 3 genomineerden voor de Art Battle. Deelnemende scholen zijn: Staring College Lochem, Scholengemeenschap Marianum Groenlo en Het Assink Lyceum Eibergen en Haaksbergen. Aan de wedstrijd is een publieksprijs gekoppeld. Tijdens de openingsuren kan het publiek aangeven op een stembiljet wie volgens hen de eerste prijs verdient.

Op 21 april rond 16.00 uur wordt, per categorie, de winnaar bekend gemaakt op de facebookpagina van de Weemhof: www.facebook.com/deweemhof en via de drie scholen. Degene met de meeste stemmen wint een prijs maar bovenal: de eeuwige roem!

Openingstijden
De tentoonstelling is van 7 t/m 17 april open op vrijdag- zaterdag- en zondag-middag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Publieksprijs
Het publiek stemt per categorie op het beste werk en bepaalt zelf de winnaar. Kom kijken, en breng je stem uit! In de bijlage vindt u de poster van de Art Battle 2017. En een foto van de inrichting in 2016. Foto’s zijn gemaakt door de Weemhof en mogen worden gebruikt bij dit bericht.

Voor meer informatie graag contact opnemen met Trudy Altink, tel.nr. 0545-273775.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven