Er komt een ‘Baan’ en ‘De Ploeg’ reünie

BORCULO – De Disco avonden bij Baan en Dancing De Ploeg in Geesteren/Borculo. Het zegt de jongeren van tegenwoordig waarschijnlijk niets meer. Maar voor de veertigers en vijftigers in de regio is het een begrip..
De discotheken waren in de jaren tachtig hét uitgaanscentrum voor de regio. Een hele generatie Achterhoekers leerde er hun grote liefde kennen. Komende zomer kunnen ze mooie herinneringen ophalen want, men is weer druk bezig met de organisatie van een reünie op zaterdag 17 juni a.s. bij café Baan in Geesteren Gld.

De geschiedenis van de roemruchte discotheek begon eind jaren zeventig bij zaal Baan in Geesteren. Daar werden disco-avonden gehouden. Met o.a. Ferry Maat, Krijn Torringa, Lex Harding. Begin jaren tachtig verhuisden de discoavonden naar café De Buitensingel aan de Nettelhorsterweg bij Borculo. Die werd omgedoopt tot Dancing De Ploeg. Maywood, Spargo, Peter Koelewijn, Mud, The Fortunes, George Baker, de Dizzy Mans band, Herman Brood, Drukwerk en Roberto Jacketti waren bands die naar Borculo kwamen. Ook verzorgde de omroep NCRV 2 keer een live-uitzending van het razend populaire Los Vast vanuit Dancing De Ploeg.

De muziek tijdens de Reünie wordt verzorgd door diverse oud-discjockeys die deze avond weer achter de draaitafel plaatsnemen. O.a. Jelle Boesveld en Geert Jan reuvekamp zullen de hits van de jaren zeventig en tachtig laten herleven. De live muziek op deze avond wordt verzorgd door de voor deze gelegenheid samengestelde “De Ploeg All Stars Band”. De band speelt hits uit de jaren 80 en 90.

Kaarten De voorverkoop voor deze reünie is al begonnen. De toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Café Baan in Geesteren, Fitness Centrum Body Check, Crossroads Studio’s Bosberg 22 in Borculo en bij Kapsalon de Driesprong Tramstraat 11 in Lochem . Ook zijn de kaarten online te bestellen bij crossroadsborculo.nl. Oud personeelsleden komen in aanmerking voor een vrijkaart. Deze moeten zich wel vooraf aanmelden middels onderstaand mailadres.

Indien nog verkrijgbaar, kosten de kaartjes aan de zaal € 9,50. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Dancing De Ploeg. Hier staan ook vele oude foto’s van publiek en bands die bij De Ploeg zijn geweest. De organisatie is nog op zoek naar fotomateriaal. Mocht je nog iets hebben laat het hen weten. [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven