Ikarai speelt 24 maart in de Weemhof

BORCULO – Ikarai, bestaande uit jonge musici waarvan enkele met Gelderse roots, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal dat nog nooit eerder verteld is. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Er wordt gerefereerd  naar de Europese klassieke traditie. De composities bestaan uit improvisatie, samenspel en spontaniteit. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek. Het ensemble ontstond vanuit de gemeenschappelijke interesses van  componist/pianist Julian Schneemann en componist/bassist Camiel Jansen. Doordat  beiden van kinds af aan omringd zijn door klassieke muziek, hadden ze een sterk  begrip van de spanningsboog van klassieke muziek en van muziek als kunstvorm. Met Ikarai willen de componisten het gat tussen componist en  improvisator/uitvoerend musicus dat nog vaak aanwezig is dichten.

Met een unieke klankkleur, beweeglijkheid en filmische atmosfeer neemt het ensemble de luisteraar mee naar een nieuwe wereld van geluid. Ikarai mengt het intuïtieve met het doordachte tot een uniek verhaal. Het ensemble bestaat naast Camiel Jansen contrabas en Julian Schneemann piano uit Tessel Hersbach viool, Yanna Pelser altviool,  Bence Huszar cello en Jimmi Heuting drums.

Op hun meest recente album, ‘FLY’, wordt het verhaal van de Griekse mythe van  ‘Ikarus’ in muziek verteld. Een prachtige invulling van het jaarthema: making the present, revealing the past. Het concert start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden via de website van deweemhofborculo.nl of via tel nr 0545-273775.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven