Inschrijving sport- beweeginstuif in Rekken

REKKEN – Dinsdag 25 april houdt de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met 3 sportverenigingen uit Rekken de 60+ Sport- en Beweeginstuif Rekken op Sportpark ’t Asterloo te Rekken. De instuif is voor alle actieve, maar vooral voor alle niet actieve 60 plussers uit Rekken en omstreken. De Sportinstuif vindt plaats in de ochtend van 9.30-12.30 uur. De deelnemers starten met het invullen van hun medische achtergrond en hun sport- en beweegactiviteiten, ook wordt de bloeddruk gemeten. Mocht blijken dat er medische problemen zijn of een te hoge of te lage bloeddruk of vragen zijn voor de sportarts, dan gaat de deelnemer eerst voor een gesprek langs de sportarts die aanwezig is. Daarna ondergaan de deelnemers een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College of het Assink Lyceum, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Rekken en men krijgt een sport/beweegadvies.

Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee. De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. De deelnemers kunnen kennismaken en actief binnen meedoen met gymnastiek en stoelgym door GAREO en volleybal door REVOC, daarnaast kan men buiten tennissen met TV Rekken. Het sport- en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een buurtsportcoach, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven.

Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Voor opgave of meer informatie kunt u uiterlijk 17 april een mail sturen naar [email protected] of bellen naar SFB 0545-476727. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- . Kijk voor meer info op www.sportfederatieberkelland.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven