Margrieta van Laar maakt nieuwe bundel

RUURLO – De derde dichtbundel van Margrieta van Laar is uit. In ‘Fluisteringen’ komt de creativiteit van de Ruurlose weer volop tot zijn recht. “Het is de kunst om met zo min mogelijk woorden de juiste snaar te raken en andere mensen te ontroeren. Daar doe je het voor”, aldus de dichteres. Margrieta van Laar (45) debuteerde in 2012 met ‘Woordenschat’. De dichtbundel werd goed ontvangen. Al snel volgde haar tweede dichtbundel met als titel ‘Ontsnapping’. De stijl van haar werk is herkenbaar en laagdrempelig. De Ruurlose neemt de lezer mee in haar wereld. Luchtige gedichten worden in een goede mix afgewisseld met serieuze onderwerpen. “Mijn liefde voor taal is groot. Schrijven is als ademen, ik kan niet zonder.” Ze heeft voldoende inspiratie en is er eigenlijk iedere dag wel mee bezig. “Altijd heb ik een piepklein notitieboekje in de aanslag om aantekeningen te maken. Die werk ik dan later uit. Eigenlijk is dat een onophoudelijk proces. Heerlijk om te doen.”

Van Laar groeide op in Drenthe, maar woont al zestien jaar in de Achterhoek. Ze voelt zich er thuis. De natuur, de jaargetijden, maar ook thema’s als verdriet, eenzaamheid en ontwikkeling van kinderen. Het komt allemaal terug in haar gedichten.  “Er zijn onderwerpen genoeg. Het zijn vaak heel herkenbare alledaagse gebeurtenissen die ik beschrijf. Dat spreekt aan, merk ik aan de positieve reacties om me heen.” Naast het spelen met woorden, vormt schrijven en dichten een prima uitlaadklep voor Margrieta. “Het is een goede manier om emoties te verwerken en gevoelens een plaats te geven.”

De dichtbundels van Margrieta van Laar zijn uitgegeven door Boekscout.nl
Voor meer informatie: www.margrietavanlaar.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven