Meezing Mattheüs Passion in Eibergen

EIBERGEN – Op zondag 26 maart as. om 19.00 uur zal er in de Oude Mattheüs in Eibergen een bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion plaatsvinden. Niet die van Bach, maar de kortere versie van zijn voorganger J.G. Kühnhausen. Deze uitvoering duurt iets meer dan een uur. Voor wie de Bach-versie een te lange zit vindt, is dit een heel mooi alternatief.

U zult er de bekende melodieën van een aantal koralen in terug horen. Verrassend is dat het koor deze passie zingt zonder professionele solisten. Men gaat ervan uit dat deze muziek vroeger gebruikt werd in een gewone kerkdienst. De solisten zijn dus gewone koorleden.

Het koor staat onder leiding van Bram van der Beek en wordt begeleid op orgel en cello. De afgelopen jaren heeft het Twents Liturgiekoor een aantal keren met succes deze passie ten gehore gebracht.

De toegang voor dit concert is vrij: bij de uitgang krijgt u gelegenheid om uw waardering te vertalen in een bijdrage voor de onkosten van deze uitvoering.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven