Paasvuur Eibergen begint met opbouw

EIBERGEN – Dankzij de inzet van vrijwilligers en donaties van particulieren en bedrijven kan het paasvuur van Eibergen ook in 2017 weer beginnen met de “opbouw”. Dit jaar is 1e Paasdag op 16 april 2017. Daarom wordt aankomende zaterdag 11 maart 2017 gestart met het inzamelen van snoeihout. Iedereen kan op deze dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht om snoeihout te komen brengen. De zaterdagen er na – tot en met Paaszaterdag, worden dezelfde tijden gehanteerd voor het inzamelen.

Het gaat dus om zaterdag 11, 18  en 25 maart en zaterdag 1, 8 en 15 april  tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Het snoei hout moet “schoon” zijn, dat wil zeggen ontdaan van overtollig zand en blad. Ook afval/sloophout is niet welkom, het gaat puur om snoeihout.

Stichting Ondernemend Eibergen, die samen met de V.A.N. het paasvuur in Eibergen regelt, probeert ieder jaar de financiën sluitend te krijgen met behulp van donaties onder particulieren en bedrijven en door het heffen van entree. Daarbij zoekt ze zoveel mogelijk naar donateurs die ieder jaar iets willen bijdragen. Door deze jaarlijkse vaste donaties is de continuïteit voor de toekomst beter in te schatten.

Doel van de stichting is dan ook de continuïteit van dit stukje cultureel erfgoed, waar veel (oud) Eibergenaren jaarlijks samenkomen. Meer informatie over de inzameldagen, de organisatie van het paasvuur en de donateursactie is te vinden op www.paasvuureibergen.nl of www.facebook.com/ondernemendeibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven