Veel jonge talenten bij sportverkiezingen

EIBERGEN – Het Hof van Eckberge is op vrijdag 17 maart het decor van de jaarlijkse sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken van de Eibergse Sport Federatie (ESF).  Op deze avond gaat het wederom om de titels ‘sportman, sporttalent en sportploeg van het jaar 2016’. Tevens heeft er weer de uitreiking van een publieksprijs en van de Annie Borckink Trofee plaats. Daarnaast worden er één of enkele sportvrijwilligers in het zonnetje gezet, die zich door de jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor hun vereniging of organisatie.

Michael Roerdink van de Eibergse Klootschiet Vereniging zal gekroond worden tot sportman van het jaar. Hij werd vorig jaar vijfde op de Europese kampioenschappen en is de enige die aan de door de ESF opgestelde criteria voldeed in deze categorie. De kandidaten voor de titel ‘sportploeg van het jaar’ zijn: Reset (dance, teams), De Molenruiters (paardensport) en Mel Jeanson en Norel Bomers (dance, duo’s).

De genomineerden voor sporttalent van het jaar zijn Bryan te Nahuis (kempo), Above the Law (dance, teams), Rowen Pieper (turnen), Iwan van Velden (judo), Insane Dance Crew junior (dance, teams), Jentske Withag (wielrennen), Hugo Ripping (judo), Laura Bartelink en Daniek ter Woerds (dance, duo’s), Ella Wetzels (turnen), Lot te Raa en Iris Bongers (dance, duo’s), VIOS Bison (touwtrekken), Naomi Overkamp (judo), Dauntless (dance, teams), Lucas van Velden (judo), Tigo van Amerongen (badminton) en Connor Kluivers (atletiek).

De Annie Borckink Trofee gaat naar de touwtrekploeg van TTV Eibergen/Vios Bison die als nationaal team in de mixklasse brons pakte op de wereldkampioenschappen in Zweden.

Sjoukje van Ommeren zorgt weer voor de presentatie. Zij wordt dit jaar bijgestaan door Bas Steinkamp, die zijn debuut als co-presentator beleeft. Tevens heeft de ESF nog een verrassingsact in petto. Het programma begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven