Hoogste punt De Koppel Borculo bereikt

BORCULO – Er is steeds meer te zien van de nieuwe woningen aan de Koningin Julianastraat, Hieminkbeekstraat, Leerinkbeekstraat en Prins Bernhardstraat in wijk De Koppel in Borculo. Vorig jaar november startte ProWonen met de bouw van de woningen. Gisteren bereikte de nieuwbouw aan de Prins Bernhardstraat het hoogste punt. Met een knal en een boel confetti onthulden wethouder Patricia Hoytink-Roubos van Gemeente Berkelland en toekomstig bewoner, de heer Ooms, een spandoek waarop te zien is hoe de nieuwbouw aan de Prins Bernhardstraat is als de woningen helemaal klaar zijn. Aan de Prins Bernhardstraat, Leerinkbeekstraat en Hieminkbeekstraat komen vijftien drie-onder-een-kapwoningen. De Koningin Julianastraat telt straks zestien half vrijstaande woningen. Bouwbedrijf Klomps bouwt de huizen. De nieuwbouw van de 31 gezinswoningen is de laatste nieuwbouw in het wijkplan De Koppel. De wijk onderging een complete metamorfose.

In drie fasen werden 151 woningen gesloopt om plaats te maken voor 155 nieuwe woningen. 112 woningen kregen een flinke opknapbeurt.

Daarnaast is de infrastructuur in de wijk compleet opnieuw ingericht en zetten bewoners, ProWonen, Gemeente Berkelland en partijen uit de wijk zich in voor de leefbaarheid in de wijk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven